full screen background image

Liberalii își aleg astăzi prezidențiabilul

pnl     Liberalii îşi decid astăzi prezidenţiabilul. Crin Antonescu sau Klaus Iohannis. Sondajele arată o diferenţă mare în favoarea lui Iohannis, de la 70 la 30 de procente. Ieri, fostul preşedinte PNL a fost invitat la ședința pregătitoare a Delegației permanente, dar a refuzat să meargă.

Antonescu a declarat pentru B1 TV că nu avea de ce să fie prezent la o ședință pentru a discuta despre sondaje.

”Nu e ședință în sensul formal, oficial, ci e vorba de câțiva lideri ai partidul, nu știu care, printre care și eu și Iohannis, la care o să se prezinte rezultatul sondajului pe care l-a comandat conducerea partidului în vederea evaluării șanselor la președinția României. O să facem o delegație permanentă, se prezintă acest sondaj. Nu contest niciun sondaj, dar acesta a fost făcut de alți colegi, fără participarea mea, poate fi prezentat fără ca eu să particip neapărat la comentarea lui”, a declarat Crin Antonescu.

Conform unor surse liberale, cercetarea sociologică comandată de PNL pentru a decide candidatul la prezidențiale între Crin Antonescu și Klaus Iohannis concluzionează că actualul președinte al partidului are potențialul cel mai bun în perspectiva alegerilor din toamnă. Fostul lider liberal Crin Antonescu cere acum un singur lucru.

”Nu doresc decât un vot asumat, nominal, deschis, secret – cum doresc ei, dar un vot asumat că e o decizie fundamentală pentru partid și asumată de cei în drept să o ia”, a cerut fostul șef al liberalilor.

Iohannis ar obţine 21% din voturi, iar Crin Antonescu 6%. 32% din respondenți ar vota însă cu Victor Ponta la prezidențiale. Cercetarea sociologică va fi discutată în ședința Delegației Permanente a PNL programată pentru luni la ora 15.00.

comments

comments




Leave a Reply

avatar