full screen background image

Sorin Oprescu, audiat la DNA

sorin oprescu     Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în legătură cu retrocedarea unui teren.

“Am fost chemat în calitate de martor, într-un dosar care privește o suspiciune de retrocedare ilegală. Sunt fapte petrecute în 2005, în mandatul primarului Videanu”, a declarat Oprescu, la intrare în sediul DNA.

El a precizat că nu cunoaște alte amănunte și doar procurori trebuie să stabilească dacă a fost vorba despre o retrocedare ilegală.

Tot în legătură cu acest caz, procurorii l-au audiat vineri și pe Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei.

Joi, DNA a anunțat că i-a pus sub acuzare pe Andrei George Creci, fost șef serviciu în cadrul Direcției Juridic și membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Municipiului București, și pe Catia Viviana Fălan, actualul șef serviciu la Direcția Juridic din cadrul Primăriei Capitalei.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2004, Andrei George Creci și-a încălcat atribuțiile de serviciu și obligațiile legale care îi reveneau în virtutea funcției și a rolului îndeplinit în cadrul comisiei interne de analiză a notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001, prin faptul că a propus, în mod nelegal, la data de 19 noiembrie 2004, restituirea în natură a unui teren amplasat în Capitală aparținând domeniului privat al Municipiului București, în suprafață de 15.209,87 mp, evaluat la suma de 3.303.301 euro, și măsuri reparatorii pentru restul suprafeței până la 3,5 ha.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza