full screen background image

Taxele de școlarizare la universități, majorate cu până la 40%

Universitatea_de_Medicina_si_Farmacie-Is     Taxele de şcolarizare cerute de Universităţi au explodat. Deşi numărul absolvenţilor de liceu a scăzut, unităţile de învăţământ superior au majorat tarifele cu până la 40%. Cele mai scumpe facultăţi sunt cele de medicină, unde un an de studii poate costa chiar şi 20.000 de lei.

Majorarea taxelor a devenit o modă şi printre universităţi. Absolvenţii de liceu au de plătit bani grei dacă vor studii superioare.

În Galaţi, la Universitatea Dunărea de Jos, taxele pentru facultăţile tehnologice au crescut cu 200 de lei de la un an la altul şi cu 100 de lei pentru specializările cu profil uman. Iar viitorii medici sau farmacişti vor avea de plătit 5.500 de lei pe an.

Însă pentru cei care vor să înveţe la Universitatea Ovidius din Constanţa, trebuie să ştie că un an universitar costă 7.000 de lei.

Unităţile de învăţământ care se ocupă de instruirea viitorilor medici sunt cele mai scumpe. La Cluj-Napoca, reprezentanţii Universităţii Babeş Bolyai cer taxe mai mari cu 400 de lei, în timp ce la Oradea, un an de studii a ajuns să coste cu 40% mai mult ca în 2013, adică până la 20.000 de lei, susţin jurnaliştii de la Libertatea.

Pentru cei care vor să înveţe în Timişoara, tarifele de şcolarizare de la Universitatea Politehnică sunt ceva mai ieftine. Acestea variază între 2.400 de lei, şi 4.200 de lei.

Însă viitorii pianişti şi violonişti din cadrul Universităţii de Vest au de achitat 10.000 de lei pe an dacă vor să fie instruiţi de profesorii unităţii de învăţământ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar