full screen background image

Primarul Lungu va prelua, din Sankt Petersburg, steagul cinematografiei de amatori

lungu 2603     Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va merge la Sankt Petersburg, pentru prelua steagul „UNICA” al Festivalului şi Congresului Uniunii Internaţionale de Cinema.

Conform protocolului, aceasta se va întâmpla anul viitor, când gazda manifestării va fi al doilea cel mai mare oraş din Rusia, urmând ca, în 2016, evenimentul să se desfăşoare în Suceava.

În competiţia pentru gazda din România, municipiul reşedinţă a câştigat în faţa Constanţei, decizia fiind luată de Comitetul executiv al Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România.

În alegerea făcută de organizatori a contat mult credibilitatea şi celeritatea cu care s-a răspuns solicitării, cât şi renumele Bucovinei.
Printre condiţiile cerute pentru oranizarea Festivalului mondial al cinematografiei non-profesionale se numără asigurarea unei săli de spectacole cu 300 de locuri, în care să se poată proiecta realizările cinematografice ale amatorilor participanţi.

Pe lângă aceasta, o sală de conferinţe multimedia cu 60 de locuri va fi asigurată la Centrul de conservare a tradiţiilor populare, municipalitatea trebuind să ofere şi inclusiv masă şi cazare.

Lungu: “Vrem să ne ţinem de cuvânt, aşa cum am aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, în 2016, Festivalul urmând a se desfăşura în Suceava. Până atunci, vom finaliza Centrul Cultural „Bucovina” şi vom avea şi o sală de proiecţie”.

O delegaţie a municipiului Suceava va merge în Slovacia, în perioada 23-28 august, la ediţia de anul acesta a Festivalului.

Din delegaţie fac parte un reprezentant al Primăriei Suceava, 4 elevi şi profesorul Viorel Irimie de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, reprezentanţii locali în concurs.

La festivalurile din Slovacia din 2014 şi Rusia, din 2015, Primăria va organiza o serie de acţiunii cu caracter de promovare a Sucevei şi Bucovinei, prilejuri cu care vor fi distribuite broşuri turistice şi pliante informative.

Lungu: “Este un eveniment cultural important pentru Suceava şi, după cum se ştie, în vederea organizării acestuia, ne-am bătut cu Cluj şi Constanţa şi am câştigat organizarea acestuia festival. De aceea, trebuie să facem tot ceea ce trebuie să se desfăşoare în condiţii bune, astfel încât să se aducă un plus de prestigiu judeţului Suceava”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar