full screen background image

11 persoane bănuite de comiterea unor furturi, identificate în ultimele 24 de ore

furturi-din-locuinte     În ultimele 24 de ore, poliţiştii au probat activitatea infracţională în mai multe cauze de furt, 11 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni fiind identificate, faţă de 3 dispunându-se măsura reţinerii.

Deşi în primele 5 luni ale anului, infracţiunile de furt s-au menţinut la aceleaşi valori, comparabile cu perioada ianuarie – mai 2013, pe unele segmente înregistrându-se scăderi (cu 89 mai puţine furturi din locuinţă şi cu 6 mai puţine furturi din genţi şi buzunare), poliţiştii judiciarişti, împreună cu poliţişti de ordine publică, au intensificat activităţile investigative, în vederea identificării autorilor de infracţiuni contra patrimoniului, tragerii acestora la răspundere penală şi recuperării prejudiciului.

Miercuri, la ora 02.18, agenţii Postului de Poliție Straja au fost sesizați despre faptul că Ioan J., de 45 de ani, din localitate, a fost deposedat de o sumă de bani.

Din verificări, a rezultat faptul că victima a consumat băuturi alcoolic,e în fața unui magazin, din comuna Straja, până în jurul orelor 02.00, împreună cu M.P., de 17 ani, din localitate.

În jurul orei 02.10, partea vătămată s-a deplasat, mergând pe lângă bicicleta proprietate, pe un drum comunal, spre domiciliu.

La un moment dat, a fost ajuns din urmă de către o persoană necunoscută, care l-a agresat şi i-a sustras, din buzunarul lateral al pantalonilor, portofelul în care se aflau aproximativ 500 de lei și 100 de euro, precum și documentele personale.

De asemenea, victima  a mai precizat faptul că nu își amintește ce s-a întâmplat, însă când și-a revenit, a apelat SNUAU 112, sesizând cele întâmplate.

În urma activităților investigative efectuate, a fost identificat şi audiat M.P., care a recunoscut faptul că i-a sustras lui Ioan J. respectivul portofel, conținând sumele de bani susmenționate și documentele personale.

În cauză a fost începută urmărirea penală față de minor, luându-se măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru a dispune procedural.

Cel în cauză a fost introdus în arestul Suceava.

Tot miercuri, la ora 22.06, Postul de Poliţie Moara a fost sesizat despre faptul că o persoană necunoscută  a sustras o drujbă, din curtea locuinței Malvinei V., de 79 de ani, din localitate.

În urma măsurilor investigative, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată, ascunsă într-o curte învecinată.

Bărbatul, în persoana lui Vasile M., de 48 de ani, din mun. Suceava, cu antecedente penale, a abandonat drujba într-o cultură de porumb, iar în momentul în care a fost depistat de poliţişti, a susţinut că se odihneşte în grădina respectivă, întrucât era obosit.

În timpul cercetărilor, în jurul orei 02.00, a fost găsită pe marginea drumului, în lanul de porumb, o drujbă, care a fost recunoscută de partea vătămată ca fiind cea sustrasă.

Faţă de Vasile M. a fost dispusă măsura reținerii și prezentarea în fața instanței de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, la ora 15.30, un bărbat, de 34 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras tatălui său suma de 8.000 de lei, dintr-un  autoturism.

În urma  verificărilor, s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea faptei se deplasează, cu un autoturism, spre comuna Cârlibaba.

Din verificări, a rezultat că, în jurul orei 15.00, Petru M., de 66 de ani, se deplasa, pe DJ 176A, cu autoturismul.

În zona Pohoniş a derapat pe pietriş şi a intrat în şanţ.

La scurt timp, a ajuns la faţa locului şi G.B., de 16 ani, din Dej, care comercializa ambulant covoare şi care s-au oferit să-l ajute, ocazie cu care, profitând de neatenţia acestuia, i-a sustras din autoturism, dintr-o borsetă, suma de 8.000 de lei.

Ulterior, persoana bănuită de comiterea faptei şi-a continuat deplasarea, până când s-a întâlnit cu grupul cu care sosise în zonă.

Aceştia s-au deplasat spre Cârlibaba, cu un autoturism, unde au fost opriţi de către agenţii Postului de Poliţie Cârlibaba, care fuseseră informaţi despre faptă în prealabil.

În urma controlului autoturismului, a fost găsită suma de 8.000 de lei, asupra lui G.B., sumă despre care acesta recunoaşte că a sustras-o de la partea vătămată.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Miercuri, la ora 11.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, în perioada 9 – 15 iulie, persoane necunoscute au forţat sistemul de închidere de la mai multe boxe, aparţinând  locatarilor, de la subsolul unui bloc, de pe str. Zorilor, din municipiul  Suceava.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada amintită, persoane necunoscute au forţat sistemul de închidere de la uşa care face accesul la subsolul blocului, apoi lacătele de la 3 boxe, sustrăgând  mai multe bunuri.

După efectuarea cercetării la faţa locului, unul dintre proprietari s-a prezentat la sediul subunităţii, pentru a da o declaraţie scrisă, ocazie cu care a recunoscut, printre bunurile ridicate, în data de 12 iulie, de la Vasile Z., valorile sustrase din boxa sa.

În continuare se  efectuează cercetări, faţă de Vasile Z., Sabin C. şi Andrei V., persoanele bănuite de comitere a faptei.

În urma continuării verificărilor privind furtul comis de persoane necunoscute, în noaptea de 14/15 iulie, dintr-un  magazin situat în mun. Suceava, au fost identificate, miercuri, persoanele bănuite de comiterea faptei, ca fiind patru minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, precum şi un tânăr, de 19 ani, toţi din mun. Suceava.

S-a stabilit că, în noaptea de 14/15 iulie, cei cinci au pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea magazinului, au tăiat cu ajutorul unui cleşte lacătele de la două vitrine frigorifice şi au sustras bunuri alimentare.

Fiind efectuate cercetări în extindere, a rezultat faptul că trei dintre minori sunt bănuiţi şi de comiterea unui furt din data de 21 iunie, când au pătruns în curtea unui magazin, sustrăgând mai multe bunuri.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

Totodată, se recomandă prudenţă cu privire la orele şi rutele de deplasare şi la consumul de alcool, astfel încât să nu deveniţi victime ale tâlhăriilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar