full screen background image

Radu Surugiu: “Guvernul taxelor și impozitelor lovește din nou”

SurugiuIulianRadu     Deputatul PNL de Suceava, Radu Surugiu, crede că actualul Guvern își dorește din răsputeri să doboare un record în ceea ce privește taxele și impozitele, nu doar recordul ordonanțelor simple sau de urgență.

Printr-un comunicat de presă, parlamentarul sucevean transmite:

“Micșorarea CAS nu a reprezentat decât o nouă oportunitate de comunicare în an electoral pentru premierul Victor Ponta, iar atunci când reacțiile cu privire la modificarea Codului Fiscal și a Codului de Procedură Fiscală nu au încetat să apară, din cauza creșterii taxei pe proprietate, Ministerul Finanțelor a retras acest proiect, la cererea exclusivă a premierului.

Retragerea proiectului de pe site-ul Ministerului Finanțelor demonstrează incapacitatea acestui Guvern de a elabora politici publice coerente și eficiente pentru cetățenii României. Reacția în urma criticilor din partea jurnaliștilor și analiștilor dovedește încă o dată lipsa de profesionalism și instabilitatea caracteristică acestei guvernări, cât și nesiguranța cu care Guvernul administrează instituțiile statului.

Iresponsabilitatea actualei guvernări continuă prin procedurile de infringement aplicate României de către Comisia Europeană în domenii precum protecția mediului, industrie, piața internă și servicii sau transporturi. Potrivit Comisiei Europene, România nu și-a îndeplinit obligațiile în ceea ce privește implementarea unor directive. Dacă în următoarele două luni instituțiile României nu vor trimite un răspuns satisfăcător la Bruxelles, Comisia Europeană poate sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Putem deduce din cele menționate că actualul Guvern Ponta nu face decât să se joace cu viețile românilor, ajungând chiar să fie un pericol la adresa stabilității și predictibilității economice ale României.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar