full screen background image

Mircea Băsescu rămâne în arest

mircea basescu     Mircea Băsescu rămâne în arest, a decis, miercuri, Tribunalul Constanța. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel, informează Mediafax.

Fratele președintelui a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare.
Magistrații au respins ca nefondată solicitarea lui Mircea Băsescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Aceeași decizie a fost luată de instanță și în cazul lui Marian Căpățână.

Miercuri dimineață, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost duşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă, la Tribunalul Constanţa.

Ședința a durat aproximativ două ore, iar la ieșirea din Tribunal apărătorii lui Mircea Băsescu au spus că au susținut în instanță că înregistrările existente la dosar nu sunt autentice. Avocații au susținut că este vorba despre un ”viciu substanțial” și din acest motiv apărarea a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

 Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

comments

comments




Leave a Reply

avatar