full screen background image

Peste 120 de amenzi, în cadrul unei acţiuni de depistare a şoferilor băuţi

POLITIST     În perioada 11 – 13 iulie, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu sprijiniţi de lucrători de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

Au fost aplicate 126 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 38.550 de lei, fiind constatate şi 9 infracţiuni.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere (din care 4 pentru consum de alcool și 2 pentru alte abateri) şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Un tânăr, de 22 de ani, din comuna Brodina, a fost depistat conducând autoturismul, pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, fără a poseda permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Un bărbat, de 28 de ani, din municipiul Rădăuţi, a condus  autoturismul pe drumurile publice în stare de ebrietate. A fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge. S-a întocmit dosar penal, conform art. 337 alin 1 din Codul Penal.

Un tânăr, de 22 de ani, din comuna Brodina, a fost depistat conducând autoturismul, pe raza comunei Straja, fără a poseda permis de conducere. Susnumitul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal, conform art. 335 alin 1 din Codul Penal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar