full screen background image

Minim 250 de câini vagabonzi trebuie capturaţi, lunar, de pe străzile Sucevei

caini vagabonzi     Consilierii locali suceveni au aprobat, astăzi, cu 16 voturi pentru şi o abţinere, asocierea cu o firmă desemnată prin procedură de achiziţie publică, în vederea capturării câinilor comunitari de pe străzi şi transportului la adăposturi.

Raportul de asociere prevedea că operatorul respectiv se obligă să captureze lunar minim 250 de câini de talie mare, prin acţiuni care să nu fie brutale.

În urma discuţiilor, consilierii au decis să menţină aceste solicitări cu o singură modificare: câinii să fie de orice talie, nu numai mare.

Fiecare echipaj va fi alcătuit din 2 hingheri, plus şoferul mijlocului de transport.

Capturarea animalelor se va face cu crose speciale sau cu plase şi, numai în cazuri excepţionale, cu ajutorul armelor cu săgeată.

Valorile maxime de plată se încadrează între 30 şi 60 de lei, fără TVA, pentru fiecare câine, în funcţie de mărime, iar durata asocierii este până la finalizarea licitaţiei de concesionare a serviciului.

În prezent se estimează că pe străzile Sucevei trăiesc aproximativ 2.000 de câini fără stăpân, iar alţi o mie sunt depuşi în padocurile din lunca oraşului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar