full screen background image

Universitățile atrag studenți cu programe susținute de companii și burse pentru boboci

Universitatea Gheorghe Asachi     S-a dat startul înscrierilor la facultăţi. În timp ce unele instituții de învățământ introduc noi specializări, alte universități sunt nevoite să renunțe la unele dintre acestea. Sunt și facultăți care oferă burse bobocilor, în încercarea de a câștiga cât mai mulți studenți.

O facultate din Galaţi le propune burse studenților din primul an, cu condiţia ca tinerii să participe la meditaţiile gratuite oferite de profesorii de la Inginerie.

Bobocii vor primi 350 de lei lunar. Ideea aparține Facultății de Inginerie, care ia naștere începând cu acest an universitar prin fuziunea altor două facultăți. Instituția speră ca rezultatele școlare să fie bune, iar tinerii să nu abandoneze profilul.

Alte 14 facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi îi așteaptă pe absolvenții de liceu. Înscrierile au început astăzi, la ora 8. Ca urmare a interesului scăzut, șase specializări de la facultăți ca ASE și Științe Politice nu se mai află în oferta Universității. Pentru anul universitar 2014-2015 sunt disponibile peste 1.800 de locuri bugetate şi aproape 1.600 cu taxă.

Se anunţă concurenţă mare şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Instituția de învățămât superior pune la dispoziția tinerilor care se visează medici, dentişti, farmaciști sau bioingineri aproape 1.300 de locuri. Dintre acestea, 700 sunt la buget, iar restul sunt cu taxă.

Cele mai multe locuri bugetate sunt la medicină generală – 298, în timp ce la la farmacie sunt 99, iar la Medicină dentară 89. Anul trecut, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași s-a înregistrat cea mai mare concurență din ultimii 10 ani.

În medie, 4 candidaţi s-au bătut pe un loc şi la fel se aşteaptă şi acum. Înscrierile vor avea loc în perioada 14 – 20 iulie, iar examenul de tip grilă va fi pe 23 iulie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar