full screen background image

Un cadru didactic eliminat de la examenul de definitivat, pentru tentativă de fraudă

definitivare     367 de cadre didactice din judeţul Suceava ar fi trebuit să susțină, astăzi, la centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava, examenul de definitivat, dar 26 de candidaţi au absentat.

Pe parcursul desfăşurării probei, s-au retras 57 de candidaţi, iar un candidat a fost eliminat din examen, pentru tentativă de fraudă.

În etapa de înscriere, au fost înregistrate 404 dosare.

Cei mai mulţi dintre candidaţii sunt din rândurile învăţătorilor, urmaţi de profesorii de educaţie fizică, educatoare, profesori de română şi cadre didactice care predau discipline tehnice.

Cadrului didactic care are statut de titular şi care nu dobândeşte definitivarea în învăţământ în perioada prevăzută de lege i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată, pierzând calitatea de titular al sistemului de învăţământ preuniversitar.

Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Anul trecut, aproape 300 de candidaţi suceveni au susţinut examenul de definitivare în învăţământ, un procent de 43,34% dintre ei promovând examenul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar