full screen background image

Noi sentințe în dosarul tablourilor furate din Olanda

tablouri     Noi condamnări au fost date luni, în dosarul tablourilor furate din Olanda. Mama lui Radu Dogaru, Olga Dogaru, a fost condamnată de Judecătoria Sectorului 3 la 2 ani de închisoare pentru tăinuire.

Femeia este acuzată că ar fi ştiut de întreaga poveste ş.i chiar şi-a ajutat fiul, imediat după furt.

În acelaşi dosar au mai fost condamnați Adrian Procop, la şase ani şi opt luni de închisoare şi Alexandru Bitu, la doi ani de închisoare cu executare. Toţi ar fi constituit un grup infracţional organizat.

În cazul lui Petre Condrat, Judecătoria Sectorului 3 a decis aplicarea unei amenzi penale pentru tăinuire, în cuantum de 45.000 de lei, echivalentul a 300 de zile de amendă.

De asemenea, magistrații i-au obligat pe Adrian Procop, Eugen Darie, Radu şi Olga Dogaru să plătească 18,1 milioane de euro, pentru furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Decizia Judecătoriei Sectorului 3 nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

Ceilalţi doi inculpaţi din dosar – Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost deja condamnaţi definitiv, după ce şi-au recunoscut faptele şi au fost judecaţi prin procedura simplificată. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 27 februarie, pe Radu Dogaru la şase ani de închisoare cu executare şi pe Eugen Darie la cinci ani şi patru luni de închisoare.

Şapte tablouri semnate de pictori celebri, printre care Pablo Picasso, Claude Monet sau Gauguin au fost furate din Rotterdam, în octombrie 2012. Două dintre ele ar fi fost văzute în România, apare în dosar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar