full screen background image

Se lasă cortina peste “Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru”, de la Suceava

festival int teatru sv     Vineri seara se încheie prima ediţie a “Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru”, o dată cu decernarea premiilor, care va avea loc, la ora 21,30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava.

Timp de o săptămână s-au desfăşurat la Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, ateliere de lucru şi reprezentaţii susţinute de profesori şi trupe din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Târgu Mureş, precum şi din Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria.

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru este promovat la nivel naţional de Radio VIVA FM, evenimentul fiind organizat de Muzeul Bucovinei, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică  Bucureşti, Universitatea Ştefan cel Mare şi Institutul Cultural Român.

Programul FIST va continua astăzi, de la ora 16:00, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, cu piesa “Ce dracu se întâmplă cu trenul ăsta?!”, de Radu Țuculescu, prezentată de Universitatea de Arte „George Enescu”, Facultatea de Teatru, Iaşi.

La Casa de Cultură a Sindicatelor, în Sala de Conferințe, de la ora 18,00, actorul Ion Besoiu se va întâlni cu publicul.

De la ora 20:00, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, puteţi viziona ultima reprezentaţie a festivalului, “Cleanesed”, cu studenţi de la Compania de Teatru Trojka, în coproducție cu Trafó Production – Füge Production și Universtitatea de Artă Teatrală și Cinematografică Budapesta, Ungaria.

Festivitatea de premiere va avea loc după spectacolul “Cleansed”, după o scurtă pauză.

comments

comments




Leave a Reply

avatar