full screen background image

Primăria vrea să sterilizeze gratuit câinii din curţile sucevenilor

caini vagabonzi     Primarul Sucevei, Ion Lungu, precizează că Primăria va intra într-o asociere în ceea ce priveşte sterilizarea câinilor fără stăpân, iar odată aceasta perfectată, se va declanşa o campanie în acest sens.

Şeful administraţiei locale arată se doreşte accesul inclusiv în curţile locuitorilor din Burdujeni-sat şi Iţcani.

Edilul-şef precizează sterilizarea se va face gratuit, cu fonduri de la bugetul local, doar în cazul unui singur câine din gospodărie, pentru cel de al doilea şi următorii, proprietarii animalelor vor plăti, astfel încât problema să fie soluţionată pe termen mediu.

Lungu: “Indiferent câte eforturi facem noi pentru gestionarea câinilor fără stăpân, dacă animalele nu sunt sterilizate, problema nu se rezolvă. Eficienţa redusă în domeniul gestionării  caninelor vagabonde  are la origine, printre altele, şi migrarea câinilor din localităţile învecinate. Săptămâna trecută, ne-a sesizat Poliţia Locală că s-au găsit vreo 9 câini, într-un coş, undeva în Obcini, aduşi de la ţară, din zona Moara. Este evident că se aduc câini în oraş”.

La fel, până la clarificarea aspectelor legate de suspendarea normelor metodologice de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor  fără stăpân, primarul Lungu propune Consiliului Local   o altă asociere „astfel încât să se meargă înainte activitatea de strângere a câinilor fără stăpân”.

Aceasta ţinând cont că, din cauza suspendării respectivelor reglementări, Primăria nu mai poate ţine licitaţia de concesionare a serviciului de capturarea a animalelor fără stăpân, programată pentru data de 23 iulie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar