full screen background image

Festivalul Național “Fălticeni Folk 2014”, ediția a III-a

falticeni folk 014 2     În acest week-end, se va desfăşura cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional Conncurs pentru Tineret “Fălticeni Folk 2014”.

În avanpremieră la festival, vineri, 11 iulie, începând cu ora 16.00, trupa de teatru “Birlic” va susține un recital extraordinar, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu-Birlic”, din localitate..

Sâmbătă, 12 iulie, activitățile încep la ora 12.00, în Sala “Aurel Băeșu” a Muzeului de Artă “Ion Irimescu”, unde vor avea loc: festivitatea de deschidere a festivalului, vernisajul expoziției de pictură a maestrului Radu Bercea, lansări de carte și CD-uri – Sorin Poclitaru, “Un zâmbet per/vers” (volum de pamflete), Marius Matache, “Hoinar prin Piaţa Matache” şi Ștefania Iacob “De dorul ochilor căprui”.

În aceiaşi zi, de la ora 16.00, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu-Birlic”, are loc concursul de creație și interpretare a festivalului, urmând ca recitalurile zilei să fie susținute de Daniela Bejenariu, Cosmin Mariciuc, Ștefania Iacob și Adrian Bezna.

Activitățile de duminică, 13 iulie, încep de la ora 16, tot la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu-Birlic” și includ:     spectacolele Teatrului Național din București “Escroci în aer liber” și “Trași la xerox” (cu Monica Davidescu, Dan Tudor, Ovidiu Cuncea și Afrodita Androne) – spectacol gratuit oferit de Asociaţia Fălticeni Cultural), festivitatea de premiere a festivalului, precum şi recitaluri cu Ovidiu Mihăilescu, Puiu Crețu şi Marius Matache.

Juriul festivalului este compus din Mihai Pânzaru – PIM, Puiu Creţu, Clara Mărgineanu, Sorin Poclitariu şi Cristian Tonnola.

comments

comments




Leave a Reply

avatar