full screen background image

Opriri temporare şi zonale de apă caldă în Suceava, în luna august

sapaturi     Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a asigurat că sucevenii nu vor avea de suferit de pe urma lipsei apei calde la robinete pe durata întregii luni august, la fel ca şi în anii anteriori, când erau programate lucrări de revizie şi de reparaţii capitale în centrală, punctele termice, cât şi pe reţelele de transport şi distribuire a agentului termic.

Edilul şef a arătat că noua centrală în cogenerare de înaltă eficienţă a Bioenergy este în măsură să furnizeze agentul termic fără întreruperi, iar în condiţiile încasării contravalorii acestuia, firma are şi tot interesul să o facă.

Lungu: “Noi, ca Primărie, eu, ca primar, nu avem niciun interes să facem opriri totale în luna august. Am vorbi şi cu producătorul de energie termică, firma Bioenergy, care vrea să funcţioneze în această lună. Nici Termica nu ar avea de câştigat de pe urma sistării furnizării apei calde, întrucât, în intervalul respectiv, neprestând servicii, nu va încasa bani nici de la consumatorii casnici, nici de la Primărie, în contul diferenţei de tarif la gigacalorie.”

Primarul precizează că o întrerupere temporară va avea loc în cartierul Obcini, unde lucrări de aferente unui punct termic au demarat încă de anii trecuţi şi nu au mai fost duse până la capăt.

Intervenţii similare nu sunt excluse, pentru intervale scurte de timp, nici în alte zone ale oraşului.

Totodată, în conformitate cu intenţiile administratorilor societăţii Termica, ar urma să fie înlocuite şi unele conducte din zona industrială, cu altele noi şi mai economice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar