full screen background image

Cum devii şomer imediat după ce ai terminat liceul

somaj 2     Absolvenţii de liceu care nu au luat sau nici măcar nu s-au înscris la bacalaureat îşi pot depune actele pentru a beneficia de şomaj până la sfârşitul lunii, mai exact până la data de 29 iulie. Indemnizaţia lunară este de 250 de lei, iar vârsta minimă pentru care se poate primi ajutorul este de 16 ani.

Absolvenţii de liceu care nu au promovat sau nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat beneficiază de indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 de lei. Ei pot primi aceşti bani timp de şase luni.

Pentru a-i primi, tinerii trebuie să depună la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) sau la ANOFM mai multe documente, în termen de 60 de zile de la absolvirea liceului: act de identitate, în original şi copie, adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale, şi actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ.

Şi absolvenţii unor forme de învăţământ superior care nu şi-au găsit un loc de muncă şi nu realizează venituri din alte surse pot solicita indemnizaţie de şomaj.

Ca urmare a înregistrării la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă, absolvenţii beneficiază de informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională.

comments

comments




Leave a Reply

avatar