full screen background image

Lungu: „Nu există nicio o siguranţă că în această iarnă vom avea căldură”

IM000896.JPG     Cu toate eforturile pe care consumatorii casnici, asociaţiile de proprietari, operatorul Termica şi Primăria le-au făcut, populaţia municipiului Suceava datorează pentru serviciile de alimentare cu apă caldă şi încălzire 17,75 de milioane de lei, a anunţat primarul Ion Lungu.

Acesta a avertizat că Suceava se află la un moment de cotitură din acest punct de vedere, furnizarea apei calde putând fi sistată în orice moment, în timp ce, la iarnă, locuinţele branşate la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână neîncălzite.

Lungu: “Suntem într-un moment de cotitură. Indiferent ce am face noi ca Primărie, indiferent ce ar face Termica, indiferent cea ar face Bioenergy, atât timp cât populaţia nu va plăti nu avem nicio siguranţă că în această iarnă vom avea căldură. Nu mai spun de apa caldă, care se poate întrerupe în orice moment, în orice zi”.

Principala cauză constă în lipsa masei lemnoase, cea pe care Bioenergy o mai are în depozit la această dată fiind în mare parte sechestrată, întrucât furnizorul biomasei are de încasat de la acest producător de agent termic circa 2 milioane de euro.

Lungu precizează că, în ciuda faptului că soldul lunii iunie a scăzut în comparaţie cu cel al lunii precedente, adică populaţia a plătit cu 600.000 de lei mai mult, datoriile consumatorilor casnici rămân în jurul valorii de 4 milioane de euro, pentru asigurarea căldurii în noul sezon rece fiind obligatorie achitarea a jumătate din această sumă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar