full screen background image

Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, la Straja

colete straja     Marţi, 8 iulie, la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.30, lucrătorii de frontieră au observat, pe raza localităţii Straja, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, un grup  de persoane care cărau mai multe colete voluminoase, spre interiorul ţării.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce și, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus, polițiștii au folosit armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de aceasta dată bărbaţii nu s-au oprit.

Aceştia au abandonat coletele şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, s-au dispersat în direcţii diferite.

La faţa locului au fost descoperite 20 de colete, ce conţineau 9.500 de pachete cu ţigări, marca „Fest”, de provenienţă ucraineană.

Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, pentru cercetarea în comun a evenimentului.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, a depistării tuturor persoanelor implicate, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar