full screen background image

Sucevenii nu trebuie să rateze “Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru”

festival int teatru sv     La Suceava este în plină desfăşurare prima ediţie a “Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru”.

Până sâmbătă seara, se desfăşoară, la Muzeul Satului Bucovinean, la auditoriul Universităţii şi la Casa Culturii, spectacole  susţinute de trupe din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Târgu Mureş, dar şi din Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria.

Joi seară vor fi programate spectacole şi la casele de cultură din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc.

Evenimentul, la care Radio VIVA FM este partener media naţional, este un laborator de creaţie şi cercetare teatrală, după cum spune decanul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, PAUL CHIRIBUŢĂ.

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru cuprinde 3 secţiuni: spectacole, ateliere şi întâlniri cu publicul, iar şcolile care vor avea cele mai bune reprezentaţii vor fi premiate.

Accesul la toate spectacolele este gratuit.

Luni, 7 iulie, la Muzeul Satului Bucovinean, începând cu ora 17,00, se va desfăşura un workshop – Lupte scenice și cascadorie, Ion Albu (trainer).

În seara aceleiaţi zile, de la ora 20,00, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui reprezentaţia piesei “Cu ușile închise”, de Jean-Paul Sartre, performată de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Teatru, Film și Dans, Chișinău, Republica Moldova.

Organizatorii anunţă şi două modificări importante în programul” Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru”.

Din cauza condițiilor meteorologice, spectacolul de marţi, 8 iulie, ora 21, „Clasa noastră”, de Tadeusz Slobodzianek, al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, nu se va mai juca la Cetatea de Scaun, ci la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 20.

De asemenea, Festivitatea de Premiere, inițial programată pe 11 iulie, va avea loc pe 12 iulie, ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar