full screen background image

Bătrână de 81 de ani, înşelată cu 7.500 de lei, prin metoda “accidentul”

Mobil     În cursul zilei de duminică, poliţiştii suceveni s-au confruntat cu două încercări de a înşela cetăţenii prin metoda “accidentul” – una reuşită şi una dejucată de un bărbat, care a urmat recomandările poliţiştilor şi nu a dat curs solicitării. În ultimele zile, infractorii au eşuat în trei tentative de a înşela cetăţenii prin metoda “accidentul”, tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor.

Un bărbat, de 74 de ani, din Suceava, a reclamat că persoane necunoscute au încercat să-l înșele, cu suma de 8.000 de lei.

În intervalul orar 10:30 – 10:45, o persoană necunoscută i-a contactat telefonic, de mai multe ori, pe reclamant şi pe soţia sa, și, sub pretextul că este avocatul nepotului lor, care ar fi accidentat o femeie și un copil, pe o trecere de pietoni de pe raza municipiului București, a solicitat suma de 8.000 de lei, pentru ca persoana accidentată să nu depună plângere.

Soţia reclamantului și-a dat seama că aspectele referitoare la accidentul nepotului nu sunt adevărate, astfel că a sugerat persoanei să vină să ridice suma de bani de la domiciliul său, propunându-și totodată să cheme poliția, pentru a identifica autorul.

Reclamantul a fost din nou contactat telefonic, persoana respectivă precizând că urmează să stabilească modalitatea în care să intre în posesia banilor.

Persoana vătămată crede că este posibil ca cel în cauză să-și fi dat seama că tentativa sa de a înșela a fost descoperită şi, de aceea, a renunţat.

Cercetările sunt continuate de Biroul investigaţii criminale Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înșelăciune.

Nu la fel de precaută a fost o femeie, de 81 de ani, din municipiul Suceava care, duminică, a fost înşelată cu suma de 7.500 de lei, de persoane necunoscute, care au pretins că sunt avocaţi.

În intervalul orar 11:00–11:30, persoana vătămată a fost contactată telefonic, de către un bărbat, care a susţinut că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier, iar avocatul acestuia pretinde suma de 8.000 de lei, pentru a-l apăra.

Persoana vătămată a spus că are doar suma de 7.000 de lei, iar bărbatul care a contactat-o telefonic i-a cerut adresa, spunându-i că avocatul va ajunge la domiciliul ei să ridice banii şi i-a solicitat să nu-şi anunţe rudele sau vecinii cu privire la accidentul în care a fost implicat fiul ei.

La scurt timp, la domiciliul părţii vătămate s-a prezentat un tânăr, cu vârsta de 25 – 30 de ani, care i-a spus că este avocat şi căruia persoana vătămată i-a dat suma de 7.500 de lei.

Cercetările sunt continuate de Biroul investigaţii criminale Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

comments

comments




Leave a Reply

avatar