full screen background image

Întâlnire a primarului Sucevei cu consilierii locali, pe tema câinilor comunitari

caini vagabonzi     Consilierii locali suceveni se întâlnesc, joi, cu primarul Ion Lungu, pentru a stabili măsurile pe care le vor adopta în ceea ce priveşte gestionarea problemei câinilor comunitari.

Demersul este iniţiat în urma anulării normelor de aplicare a legii de Curtea de Apel Bucureşti.

Lungu a declarat că amânarea strângerii de pe străzi a câinilor fără stăpân vine “ca un blestem”, având în vedere că, pe 22 iulie, trebuia să se desfăşoare licitaţia pentru desemnarea operatorului care să îi captureze.

Lungu: “Trebuie să găsim o modalitate legală de a susţine licitaţia din data de 22 iulie, care are ca obiect desemnarea unui operator pentru gestionarea problemei câinilor comunitari. Deoarece caietul de sarcini prevede atât activitatea de strângere a animalelor de pe străzi, cât şi eutanasia celor nerevendicate şi adoptate într-un interval de timp determinat (14 zile), cu referire explicită la HG 1059/ 2013 care cuprinde Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, suspendarea executării hotărârii de guvern duce la suspendarea licitaţiei. Juriştii primăriei şi consilierii locali trebuie să decidă dacă înlocuirea referirii la HG 1059/2013 cu sintagma „conform legislaţiei în vigoare” ar permite continuarea procedurilor de licitaţie.”

Pe străzile Sucevei trăiesc aproximativ 2.000 de câini comunitari, în adăpostul din lunca oraşului fiind închişi alţi 900.

comments

comments




Leave a Reply

avatar