full screen background image

Băsescu atacă CNA

cna     Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că acuză Consiliul Naţional al Audiovizualului că a devenit un instrument de protejare a unor abuzuri ale unor trusturi de presă, precizând că, în acest moment, este o instituţie care nu funcţionează, informează Mediafax.

“Nu fac o vinovăţie unui ziar sau unei televiziuni, politica editorială este liberă şi este unul din elementele statului de drept, dar când se transformă în propagandă împotriva statului de drept, CNA are obligaţia să reacţioneze, iar în momentul de faţă, este o instituţie care nu funcţionează”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a menţionat că “avem două probleme instituţionale, şi anume funcţionarea Avocatului Poporului şi funcţionarea CNA”.

El a adăugat că “aceste două instituţii, extrem de importante în alinierea statului de drept la valorile democraţiei, trebuie urgent aduse, de cei care au în mână posibilitatea de a corecta cele două instituţii, la funcţionarea normală, specifică unui stat de drept”.

Traian Băsescu participă la o dezbatere organizată de PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară, organizată cu ocazia împlinirii a doi ani de la suspendarea sa, în 2012.

comments

comments




Leave a Reply

avatar