full screen background image

Subvenţia la energia termică, în funcţie de veniturile beneficiarilor

IM000896.JPG     Municipalitatea suceveană intenţionează să nu mai acorde subvenţii termice la toţi consumatorii casnici, ci numai la categoriile defavorizate.

În prezent populaţia plăteşte 185 de lei gigacaloria, în timp ce Primăria contribuie cu 82 de lei.

Primarul ION LUNGU a precizat, astăzi, că datoriile populaţiei către Termica se ridică la echivalentul a 4 milioane de euro, adăugând că va iniţia în Consiliul Local un proiect de hotărâre în acest sens.

Lungu: “Voi iniţia un proiect de hotărâre prin care voi propune Consiliului Local ca subvenţia la energia termică să fie acordată sucevenilor în funcţie de veniturile acestora, eliminându-se astfel sistemul pauşal, care funcţionează acum. Asta după ce va fi desemnat operatorul de transport al transportului şi distribuţiei energiei termice în municipiul Suceava, la negocierea directă din data de 7 august. Voi propune să nu mai subvenţionăm pauşal gigacaloria, în mod egal pentru toată lumea, ci gradual, în funcţie de veniturile utilizatorilor. Nu este echitabil ca abonaţii cu venituri mari să beneficieze de aceeaşi subvenţie ca persoanele cu venituri mici.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar