full screen background image

Licitaţia pentru prinderea maidanezilor, incertă din cauza suspendării aplicării legii

caini vagabonzi     Primăria municipiului Suceava ar putea amâna licitaţia pentru concesionarea serviciului de capturare şi transport al câinilor comunitari fără stăpân.

Primirea şi analizarea ofertelor este programată pe data de 21 iulie, însă suspendarea normelor de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, de către Curtea de Apel Bucureşti, face ca să nu mai existe un cadru legal pentru reglementarea capturării şi eutanasierii animalelor vagabonde.

Ion Lungu, şeful administraţiei municipale sucevene a declarat că, în aceste condiţii, se va consulta cu aleşii locali, juriştii şi specialiştii executivului, astfel încât să se vadă dacă licitaţia mai poate fi ţinută ori dacă se impun modificări în caietul de sarcini.

„La Curtea de Apel, s-au suspendat normele de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân. În această săptămână voi avea o discuţie informală cu consilierii locali, întrucât pe 21 iulie este programată licitaţia pentru desemnarea unui operator care să adune animalele din municipiu. Vom studia, împreună cu juriştii, consilierii locali, secretariatul Consiliului Local, să vedem dacă vom ţine licitaţia sau dacă va fi nevoie de modificarea caietului de sarcini. Totuşi, până la urmă, strângerea câinilor de pe străzi rămâne problema numărul unu”, a declarat Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar