full screen background image

Amenzi de aproape 40.000 de lei, după 3 zile de controale al Poliţiei Rutiere

POLITIST     Consumul de alcool este una din cauzele generatoare de accidente grave, identificarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice şi pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice fiind o prioritate a poliţiştilor suceveni.

În perioada 28-30 iunie, între orele 16.00-24:00, respectiv 18.00-02.00, Serviciul Rutier Suceava din cadrul IPJ Suceava,  împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ.

S-au aplicat 153 de sancţiuni, în valoare de 39.780 de lei, fiind constatate 12 infracţiuni, din care 7 pentru alcoolemie peste limita legală admisă, 4 pentru conducere auto fără permis de conducere sau cu permis suspendat şi 1 pentru conducere auto neînmatriculat.

În cadrul acţiunii, au fost reţinute 12 permise (6 pentru consum de alcool, 4 pentru depăşiri neregulamentare, unul pentru neacordare de prioritare şi unul pentru alte abateri) şi 8 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au testat, cu etilotestul, 333 de conducători auto.

Exemple:

Un bărbat, de 54 ani, din comuna Dorna Candrenilor, a condus mopedul, pe DJ 174 D, Dorna Candrenilor, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un şofer, din comuna Calafindeşti, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul, cu nr. de înmatriculare de Italia, pe str. Parcului din Siret, având o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat, de 51 de ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul, pe strada Calea Unirii, fiind sub influenţa alcoolului.
A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,06 mg/l in aerul expirat, şi i s-au recoltat mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un tânăr, de 26 de ani, din mun. Suceava, a condus auto, pe str. Energeticianului din Suceava, fără a deţine permis de conducere.

Un şofer, de 43 de ani, a condus auto, pe DJ209K, Volovăţ, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat, din Mălini, a condus autoturismul, pe DJ 209B, pe raza comunei Mălini, cu o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar