full screen background image

PDL și PNL vor depune o moțiune simplă

camera deputatilor     Opoziţia reacţionează după ce numele premierului şi cel al ministrului Justiţiei au fost invocate în cazul Adrian Duicu, arestat pentru corupţie. Partidul Mişcarea Populară cere demisia premierului pentru scandalul în care este implicat fostul preşedinte al consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acuzat de trafic de influenţă. Iar PDL şi PNL vor depune o moţiune simplă.

„PDL și PNL vor depune o moțiune simplă pe tema implicării politicului în justiție în cazul Duicu. Îl vom chema pe domnul ministru al Justiției Cazanciuc să ne explice cum au stat lucrurile în cazul nominalizării doamnei Ponea. Rechizitoriul DNA arată clar că Victor Ponta și PSD-ul încearcă din răsputeri să politizeze instituțiile de aplicare a legii: MAI, Parchetul și Ministerul Justiției”, a declarat Vasile Blaga.

„PMP cere demisia lui Victor Ponta, nu avem nicio așteptare să și-o dea. Aflăm din referatul procurorilor DNA că domnul Victor Ponta este implicat în traficul de influență care s-a întâmplat în biroul său de prim-ministru prin aceea că l-a chemat personal la sediul Guvernului pe domnul Petre Tobă și a-i cere să îi rezolve problemele baronului de Mehedinți”, a spus Elena Udrea.

Tehnic vorbind, moțiunea simplă nu va avea nicio finalitate, asta deoarece PDL și PNL nu au numărul necesar de voturi în Parlament pentru a o trece. Însă, ar exista niște consecințe politice, pentru că acest caz va fi adus în atenția Parlamentului, pentru că cele două partide de opoziție vor să afle care este implicarea lui Victor Ponta în acest scandal al traficului de influență. În plus, liderii PDL vor cere Parlamentului și o sesiune extraordinară pentru a fi dezbătut acest document.

comments

comments




Leave a Reply

avatar