full screen background image

Sindicaliștii din Sănătate merg la negocieri

protest sanatate     Negocieri între sindicaliştii de la Sanitas şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe. În funcţie de rezultatele discuţiilor de astăzi, Sanitas va decide dacă va continua sau nu protestele începute luni. Salariaţii din sistem cer, printre altele, creşterea cu 10% a salariilor, de la 1 iulie.

Printre revendicări se numără şi publicarea în Monitorul Oficial al Contractului colectiv de muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitar-veterinare, dar şi deblocarea de urgenţă a posturilor vacante în sănătate şi asistenţă socială. Iniţial, astăzi, sindicaliştii de la Sanitas trebuiau să protesteze în faţa Ministerului de Finanţe, dar au suspendat acţiunea în favorea negocierilor cu reprezentanţii instituţiei.

Peste 100 de membri ai Federaţiei Sanitas din România au pichetat în primele patru zile ale acestei săptămâni sediile Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din Bucureşti şi Ministerului Sănătăţii.Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, conducerea Sanitas ameninţă cu grevă generală.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza