full screen background image

Autospeciala Poliţiei de Frontieră, lovită de maşina unui contrabandist de ţigări

contra brodina3     Joi, 26 iunie, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina  au depistat în trafic, pe raza localităţii Falcău, un autoturism de teren marca „Mitsubishi Shogun”, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Şoferul autovehiculului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră şi a continuat deplasarea pe un drum forestier, fapt pentru care lucrătorii  de frontieră au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase.

După o urmărire de aproximativ 6 km, autoturismul de teren a intrat pe un drum în rampa şi a derapat, moment în care şoferul a sărit din maşină.

Autovehiculul „Mitsubishi” a alunecat spre baza pantei, lovind cu spatele partea frontală a autospecialei poliţiei de frontieră, aflată în staționare, rezultând avarierea ambelor autoturisme.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că autoturismul implicat în activitatea de contrabandă aparţine cetăţeanului român Dănuţ U., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza comunei Straja, care la scurt timp a fost reţinut de poliţiştii de frontieră.

În zona respectivă, au fost descoperite 17 colete de ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau să fie introduse ilegal în România.

Autoturismul de teren şi coletele au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.680 de pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. în valoare de aproximativ 86.800 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Dănuţ U. acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă  şi distrugere.

Autoturismul marca „Mitsubishi Shogun”, în valoare de peste 4.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.P.F. Brodina, în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar