full screen background image

Ceremonial de înălţare a drapelului României, în Piaţa Tricolorului din Suceava

drapel sv 14 1     Ziua Drapelului a fost aniversată, joi, în Piaţa Tricolorului, din apropierea Palatului Administrativ Suceava.

Pe o ploaie măruntă, la acţiune au luat parte oficialităţi judeţene şi municipale, politicieni, preoţi şi veterani de război.

După ce garda de militari a dat onorul, tricolorul a fost înălţat pe catarg.

Subprefectul Sucevei, ATANASĂ NISTOR, a precizat că “cinstind tricolorul, îi cinstim pe cei care au murit pentru ca Romania să ajungă un stat modern”.

Preşedintele Consiliului Judeţean, CĂTĂLIN NECHIFOR, a amintit că “drapelul îşi are rădăcini în timpuri străvechi, pe timpul dacilor.”

La manifestarea de astăzi, primarul de Suceava, ION LUNGU, a spus că “drapelul se confundă cu pământul binecuvântat al patriei”.

Pe 25 iunie drapelul a fost desprins de pe catarg, preluat de garda drapelului şi dus în Biserica „Sfânta Înviere”, unde a rămas peste noapte.

Joi dimineaţă, a fost oficiată o slujbă de sfinţire a simbolului naţional, iar drapelul s-a întors pe catarg, în Piaţa Tricolorului, pe acordurile imnului naţional al României.

Momentul solemn s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, formată din detaşamente de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, acompaniate de Fanfara Primăriei municipiului Suceava.

drapel sv 14

comments

comments




Leave a Reply

avatar