full screen background image

Reducerea CAS, discutată într-o sesiune extraordinară a Camerei

zgonea     Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că proiectul de lege privind reducerea CAS va fi discutat într-o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor, care va avea loc pe 2-3 iulie, el arătând că 30 iunie este termenul de depunere a raportului de către comisii.

Zgonea a arătat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că proiectul de lege privind reducerea CAS a venit la Camera Deputaţilor şi are termen de depunere a raportului pânâ pe 30 iunie.

“30 iunie este termenul pentru reducerea CAS astfel încât să-l introducem pe ordinea de zi în sesiune extraordinară. Părerea mea e că pe 2-3 iulie va fi (sesiune extraordinară – n.r.) la Cameră şi la Senat pentru CAS, pentru Acordul de asociere al Republicii Moldova şi, bineînţeles, pentru o eventuală neconstituţionalitate a legii cu privire la capacitatea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada verii”, a precizat Zgonea.

Întrebat când crede că va fi aplicată reducerea CAS, Valeriu Zgonea a arătat că “depinde când vine raportul”, dar speră ca promulgarea legii să aibă loc la 1 octombrie. “Depinde când vine raportul. Eu cred că de la 1 octombrie, ea este în putere pentru Guvernul României. Din discuţia pe care am avut-o cu prim-ministrul, domnia sa a spus că există rezerve la buget pentru a aplica legea, dacă se întoarce de la Preşedinţie (…). Noi am făcut un calcul că la 1 octombrie ar trebui să fie promulgată şi ea să poată să fie un beneficiu pentru cetăţenii României”, a adăugat Zgonea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar