full screen background image

Obama l-a ameninţat pe Vladimir Putin

Barack Obama     Preşedintele american, Barack Obama, l-a ameninţat luni pe omologul său rus, Vladimir Putin, cu adoptarea de noi sancţiuni dacă Rusia nu va stopa intrarea de arme în Ucraina şi nu va înceta susţinerea separatiştilor, scrie Mediafax.

Obama l-a avertizat pe Putin în cursul unei discuţii telefonice în care a îndemnat Moscova să ia “măsuri concrete” în vederea detensionării situaţiei din Ucraina, potrivit Casei Albe.

“Deşi considerăm că o soluţie diplomatică este în continuare posibilă, Rusia va suporta noi costuri dacă nu observăm măsuri concrete pentru reducerea tensiunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Josh Earnest.

La rândul său, Kremlinul a explicat că preşedintele rus a evidenţiat importanţa încetării bilaterale a focului şi lansării unor discuţii directe între părţile implicate în conflict.

“Vladimir Putin a subliniat că o încetare veritabilă a luptelor şi lansarea unor discuţii directe între părţile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situaţiei din regiunile de sud-est” ale Ucrainei, potrivit unui comunicat al Moscovei.

Ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin, a prezentat în mod detaliat luni, la Luxemburg, planul de pace al preşedintelui Petro Poroşenko, sprijinit de omologul său rus, Vladimir Putin.

comments

comments




Leave a Reply

avatar