full screen background image

Moaştele “Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava” sunt plimbate pe străzile oraşului

procesiune11     Baldachinul cu moaştele “Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava” a fost scos în pelerinaj prin municipiul reşedinţă, aşa cum este tradiţia în fiecare vară.

Dimineaţă credincioşii s-au rugat la foişorul din incinta mănăstirii, participând la mai multe slujbe oficiate de soboare de preoţi.

Sfintele moaşte parcurg traseul de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava la catedrala aflată în construcţie şi înapoi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, aproximativ 7.000 de persoane participă, astăzi, la procesiune.

Echipajele SMURD nu au fost nevoite să intrevină şi nici jandarmii sau poliţiştii.

Ordinea publică şi protecţia participanţilor este asigurată de peste 120 de jandarmi, poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă şi Unitatea de Primire a Urgenţelor sunt pregătite să facă faţă unui număr crescut de solicitări.

Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat că racla va rămâne în curtea mănăstirii până în această seară, pentru ca toţi credincioşii să se poată închina.

Autorităţile solicită participanţilor să respecte regulile stabilite de organizatori, să îşi asigure propriile bunuri şi să se adreseze direct jandarmilor şi poliţiştilor dacă sunt victime ale unor fapte antisociale sau dacă le observă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar