full screen background image

Concert de muzică mexicană și sud-americană susținut de grupul ORFEÓN UNIVERSITARIO DE PUEBLA

concert mexic     Miercuri, 25 iunie, începând cu ora 18.30, va avea loc, în Auditorium-ul „Joseph Schmidt”, un concert extraordinar de muzică mexicană și sud-americană, susținut de grupul „Orfeon Universitario de Puebla” din Mexic.

Ansamblul se află în turneu în România, la invitația prof. univ. dr. Nicolae Gâscă de la Universitatea de Arte „G. Enescu” din Iași, dirijorul cantatei „Cantores amicitiae”.

Intrarea este liberă.

Grupul ORFEÓN  UNIVERSITARIO  DE  PUEBLA a fost fondat în octombrie 1987, la inițiativa Arhiepiscopului Dr. Rosendo Huesca y Pacheco, de către dirijorul și compozitorul Jose Antonio Rincon, ca un ansamblu al Facultății de Arte a Universității Autonome din Puebla, Mexico și reunește cântăreţi profesionişti şi studenţi ai Universității.

Premii: Premiul întâi pentru categoria Folclor la Concursul Coral Internaţional din Atena 1992.
Diplomă de Onoare în ediţia a X-a a Festivalului Internaţional de la Nancy, Franţa, 1997.
Invitat special la primul Festival de Coruri Universitare organizat de Universitatea Metropolitană din Puerto Rico în San Juan, 1998.

Turnee: Puerto Rico, Spania, Cuba, Italia, Colombia, Franţa, Grecia,  Canada, Cehia, Germania.

A concertat cu peste 30 de lucrări vocal-simfonice printre care şi Magnificat de Bach şi de Vivaldi, Requiem de Verdi, de Mozart și de Fauré, Stabat Mater de Rossini și de Pergolesi, Gloria de Poulenc și de Vivaldi, dar şi cu numeroase piese corale aparţinând compozitorilor mexicani precum Juan de los Reyes şi Manuel Zumaya și prelucrări de folclor mexican și sud-american.

Discografia lor conţine:
–   “Mozaiko”: lucrări clasice și folclorice din toată lumea.
– “Navidad Latinoamericana”: colinde din ţările latino-americane; acest CD a primit recunoaşterea CONACULTA ca unic moştenitor cunoscător al acestui repertoriu.
– “Puebla de mis Amores”: piese corale ale autorilor sud-americani contemporani.
– “Himno Nacional Mexicano”, în 7 limbi indigene care s-au vorbit în Puebla.
Şi actualmente pregătesc un nou CD cu lucrări corale ale dirijorului formaţiei.

Fondatorul corului este compozitorul și dirijorul José Antonio Rincón, licentiat al Universitatii Nationale din Columbia și masterat in dirijat de cor la Queens College, New York.

Grupul este invitat la diferite congrese și simpozioane muzicale, jurii de concurs in Columbia, Mexic, Chile, Spania, Franța, Ungaria, Belgia, Statele Unite, Canada. Compozițiile și prelucrările sale corale, bazate pe muzica mexicana și sudamericana, fac parte din repertoriul numeroaselor coruri din Mexic, America de Sud, Europa, S.U.A., Canada.

comments

comments




Leave a Reply

avatar