full screen background image

Primarul Sucevei împlineşte, astăzi, 10 ani de mandat

lungu 2603 2     Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi-a prezentat bilanţul celor 10 ani de când este la conducerea administraţiei locale sucevene.

La capitolul realizări, edilul-şef sucevean a trecut investiţiile de 344 de milioane de euro, respectiv cele din fonduri europene nerambursabile (127 de milioane de lei), parteneriate publice-private (80 de milioane de euro), fonduri proprii şi atrase (71 de milioane de euro), precum şi din fonduri guvernamentale (66 de milioane de euro).

Lungu consideră că printre cele mai importante investiţii din ultimul deceniu se numără reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, amenajarea parcărilor subterane, noua centrală de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă, proiectele de alimentare cu apă şi de canalizare ISPA şi POS Mediu, precum şi cea de la ruta ocolitoare în curs de amenajare.

Au fost enumerate şi achiziţionarea celor 30 de autobuze noi Iribus-Iveco; modernizarea Bazarului; reabilitarea parcurilor; consolidarea versantului de nord-est; investiţiile în şcoli, construirea cartierului „Tinereţii” din Burdujeni, reabilitarea reţelelor de transport şi puntelor termice, dar  şi construirea Centrului Cultural „Bucovina”.

Şeful executivului local a ţinut să precizeze că Primăria susţine proiectul de amenajarea a gropii ecologice de deşeuri menajere de la Moara, construirea Catedralei ortodoxe „Naşterea Domnului”, precum şi cel de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava.

Printre nerealizări, primarul a exemplificat cu nerezolvarea problemei câinilor fără stăpân, pe 22 iunie având loc licitaţia pentru desemnarea operatorului care se va ocupa cu adunarea de pe străzi a maidanezilor.

De asemenea, este vorba despre nematerializarea proiectului de construire a unui complex sportiv, deşi suprafaţa de 12 hectare a fost obţinută de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă. Terenuri prin transfer de la Guvern au fost obţinute şi în preajma fostei Uzine electrice, însă realizarea zonei de agrement de pe lângă cele două iazuri este încă în fază de proiect.

Lungu: “Sigur, nerealizări sunt multe în municipiul Suceava, însă nu puteam ca, în zece ani, să fac un oraş nou, pentru că nici vremurile nu mai sunt la fel ca altă dată. Însă, după părerea mea bilanţul este cu plus, deoarece, indiferent cât am fi de cârcotaşi, există proiecte care vor rămâne în istoria municipiului. Eu am încercat să-mi fac datoria, fiind în aceşti 10 ani alături de suceveni, şi la bine şi la rău, şi la nunţi şi cumetrii, oficiind peste 1.000 de cununii civile la biserici. Le mulţumesc sucevenilor că m-au ales, că m-au suportat  şi îi asigur că, atât timp cât voi fi în scaunul de primar al municipiului Suceava, voi lupta zi de zi pentru ei.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar