full screen background image

Servicii integrate de ocupare în activităţi non-agricole a persoanelor care trăiesc în mediul rural

Palatul adminstrativ     Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate lansează, miercuri, proiectul „Servicii integrate – Abordare optimă în vederea ocupării forţei de muncă”.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu  Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” şi Centrul de formare în Profesiuni Liberale „Pro Vocaţie”,  propunându-şi să contribuie la incluziunea pe piaţa muncii, în activităţi non-agricole, a persoanelor care trăiesc în mediul rural, prin intermediul programelor de formare, orientare şi dezvoltare profesională, folosind abordarea integrată.

Proiectul urmăreşte crearea şi dezvoltarea a 6 centre comunitare de servicii integrate care vor furniza servicii de consolidare a competenţelor socio-profesionale şi plasare asistată pe piaţa forţei de muncă a persoanelor din mediul rural, în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est şi Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest.

Centre comunitare vor funcţiona în 6 localităţi din cele două regiuni, acestea urmând a fi înfiinţate în parteneriat cu autorităţile locale.

De servicii integrate vor beneficia 800 de persoane inactive, 600 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, precum şi 400 de şomeri.

Centrele respective vor furniza servicii de consiliere şi orientare privind formarea profesională şi oportunităţile de ocuparea a membrilor comunităţilor rurale; servicii de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale şi asistenţă privind înfiinţarea de mici afaceri; servicii de informare, educare, conştientizare cu privire la importanţa sănătăţii, precum şi servicii de consiliere socială, în funcţie de nevoile beneficiarilor.

Conferinţa de lansare a proiectului are loc la Palatul Administrativ din municipiul Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar