full screen background image

Comerţul online câştigă teren

internet     Tot mai mulţi români îşi fac cumpărăturile pe internet. Comerţul electronic este în plină expansiune. În fiecare minut, la noi în ţară au loc aproximativ 70 de comenzi online.

Primele 5 luni ale anului au adus o creştere cu peste 30% a numărului de tranzacţii achitate online de către clienţii magazinelor româneşti de pe internet. Totodată a crescut şi valoarea coşului de cumpărături plătite virtual cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai mari evoluţii au avut loc pe segmentele turism, jucării, componente IT şi fashion unde comanda medie a crescut cu 52%, 25% şi respectiv 12%.

Creşterea vânzărilor de tablete şi smartphone-uri se reflectă şi în comerţul electronic românesc. Aproximativ 20% dintre comenzi sunt plasate de pe un astfel de dispozitiv. Jumătate dintre acestea sunt şi achitate online, tot prin intermediul unui telefon sau al unei tablete.

Cele mai multe plăţi online efectuate de pe un dispozitiv mobil s-au făcut în magazinele de fashion. Dar evoluţiile au fost înregistrate pe segmentele telecom, de la 2% în 2013 la 8% în 2014 şi utilităţi, de la nici 1% în 2013 la 6% în 2014.

Conform studiului payU, în ultimul an şi jumătate, şi cardurile cu rate au început să fie tot mai utilizate. Lunar a fost înregistrată o creştere cu 10% a acestei metode de plată alternativă. Cardurile cu rate sunt alese în cazul achiziţiilor mai scumpe, valoarea medie pe carduri fiind de peste trei ori mai mare faţă de o tranzacţie obişnuită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar