full screen background image

Vinuri românești, incluse în topul celor mai bune din lume

crama halewood     Două vinuri românești sunt incluse într-un top al celor mai bune 200 de vinuri din lume, realizat de cotidianul britanic Daily Mail.

Ambele produse aparţin Cramelor Halewood: La Umbra Merlot şi Waitrose Pinot Noir.

Topul a fost realizat de Matthew Jukes, unul dintre cei mai influenţi jurnaliști și critici de vinuri din Marea Britanie.

Despre vinul La Umbra Merlot, enologul britanic spune că este un vin senzaţional, care se poate consuma alături de orice preparat culinar.

Cel de-al doilea vin, Waitrose Pinot Noir, este catalogat în publicaţia britanică drept “Cea mai mare surpriză”.

”Acest vin are un buchet perfect de fructe roşii. Un adevărat superstar românesc!”, spune Matthew Jukes la finalul descrierii vinului Waitrose Pinot Noir.

 În plus, el remarcă preţul foarte accesibil al vinului, raportat la calitatea acestuia.

Enologul povesteşte, pe blogul său, despre demersul său de a aduna cele mai bune 200 de vinuri de pe piaţă.

”Am degustat peste 4.000 de vinuri în ultimele luni în căutarea acelor sticle cu adevărat valoroase pe piaţa vinurilor în prezent. În ultimul deceniu, producătorii de vinuri din lumea întreagă au devenit cu adevărat profesionişti, iar asta se observă în numărul mai mic de vinuri proaste de pe piaţă”, afirmă Matthew Jukes.

Într-un singur an, expertul spune testează peste 35.000 de vinuri şi spune că doar 3% din acestea sunt cu adevărat savuroase.

„Rolul meu este să vă atrag atenţia asupra celor mai bune vinuri şi fac lucrul ăsta de 15 ani încoace. Acestea sunt vinuri provenite din podgorii foarte bune. Vinuri care sunt cu adevărat delicioase şi preţioase”, mai adaugă expertul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar