full screen background image

Amenzi în valoare de aproape 170.000 de lei, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     În ultimele zile, pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale au acţionat efective sporite de poliţişti rutieri, în scopul identificării celor care încalcă legislaţia rutieră circulând cu viteză excesivă sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, în  perioada 13 – 15 iunie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.

În urma controalelor, au fost constatate 10 infracţiuni rutier, fiind aplicate 646 de sancţiuni, în valoare de 168.796 de lei.

Au fost reţinute 21 de permise de conducere (dintre care 10 pentru încălcarea regimului legal de viteză) şi 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Pe DN 2E, pe raza satului Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, care avea o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr, de 28 de ani, din județul Iaşi, a condus un autoturism, înmatriculat în Italia, cu viteza de 128 km/h (+78) pe DN 2, în localitatea Cumpărătura

Un bărbat, de 39 de ani, din județul Neamţ, a condus maşina, pe DN 2, în localitatea Drăguşeni, cu viteza de 116 km/h (+56).

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând în vederea respectării legislaţiei specifice, pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar