full screen background image

20 de copii şi tineri cu dizabilităţi vor merge la mare

litoralulromanesc     20 de copii şi tineri cu dizabilităţi vor merge în acestă perioadă, la mare, în staţiunea Mamaia.

Copiii cu handicap grav provin de la Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava, de la Centrul de plasament „Amadeus” din Siret, iar 2 copii cu handicap sunt din comunitate. Fiecare copil va fi însoţit de un părinte sau de un specialist din cadrul Complexului „Blijdorp” Suceava.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret  Suceava a oferit 160 de locuri în tabără la mare, pentru copii şi tineri defavorizaţi.

130 de locuri au fost repartizate pentru copiii din cadrul serviciilor de tip rezidenţial, aparţinând Protecţiei Copilului Suceava, și 30 de locuri pentru copiii aflaţi în asistență maternală. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a solicitat 222 de locuri în tabără pentru copiii și tinerii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, şi pentru ceilalţi copii şi tineri din sistem se caută soluţii pentru a le asigura o vacanță plăcută.

comments

comments




Leave a Reply

avatar