full screen background image

Un şofer şi un motociclist urmăriţi în trafic, după ce nu au oprit la semnalele agenţilor

semnal pol     Un  echipaj  rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, aflându-se, joi, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe  DN 17, pe raza  comuna Dorna Candrenilor, la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată situat în satul Dealu Floreni, barierele fiind închise, a observat că un autoturism a efectuat o depăşire neregulamentară a coloanei de autovehicule aflate în aşteptare la pasaj, ultimul vehicul depăşit fiind o motocicletă.

Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului și motocicletei, însă conducătorii acestora nu au oprit, continuându-şi deplasarea spre comuna Poiana Stampei.

În cauză s-a procedat la urmărirea vehiculelor, iar în urma cooperării cu polițiștii Postului de poliție Poiana Stampei, s-a reușit blocarea drumului și oprirea celor două vehicule.

În urma controlului, polițiștii au stabilit faptul că persoana aflată la volanul autoturismului este un bărbat, de 24 de ani, din județul Maramureș, care a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară, i s-a reţinut permisul de conducere, pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, polițiștii au stabilit că persoana ce conducea motocicleta este un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Suceava, care nu deține permis de conducere corespunzător categoriei autovehiculului condus și emana halenă alcoolică.

S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că motocicleta i-a fost încredinţată spre a fi condusă de un bărbat, de  27 de ani, din comuna Dorna Arini, proprietarul vehiculului.

I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar