full screen background image

Două obiective sportive şcolare abandonate pot fi terminate cu fonduri europene

Lps 2     Consiliul Local Suceava a aprobat proiectul şi documentaţia de tehnico-economică privind extinderea şi modernizarea sălii de sport a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare”.

Valoarea totală a proiectului este de 7,71 de milioane de lei, bugetul local urmând a contribui cu peste 700.000 de lei.
Graţie unui parteneriat între Primărie şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cererea de finanţare a fost depusă pe 1 aprilie 2014 la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, instituţia aprobând-o în vederea parcurgerii etapei următoare, cea de verificare a proiectului.

În şedinţa extraordinară de joi, deliberativul local a adoptat, de asemenea, documentaţia şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii aferente proiectării şi execuţiei Campusului şcolar al Liceului cu Program Sportiv Suceava.

În acest din urmă caz, cererea de finanţare a fost aprobată pe 31 martie 2014, mulţumită unui parteneriat similar între autoritatea publică municipală şi unitatea şcolară cu profil sportiv din reşedinţa de judeţ.

Pe parcursul evaluării cererii de finanţare, ADRNE a solicitat modificarea bugetului proiectului, deoarece, unele categorii de lucrări nu erau conforme ghidului solicitantului.

Lungu: „Eu sper ca, în cele din urmă, să putem prinde aceste finanţări din fonduri europene, mai ales la Liceul cu Program Sportiv, acolo unde lucrările sunt în stadiul fizic de 85-90% şi trebuie finalizat, pentru că se degradează şi ceea ce s-a construit.”,

În ambele cazuri, valoarea  proiectelor este foarte mare, iar singura soluţie este finanţarea lor din fonduri europene.
Lucrările au debutat încă din anul 2007, cu alocări guvernamentale de la bugetul de stat, iar acum stagnează, din cauza sistării finanţării.

comments

comments




Leave a Reply

avatar