full screen background image

Amendamente la Codul Silvic

padurea     Proprietarii de păduri ar putea să taie toţi copacii de pe suprafețele pe care le dețin, cu o singură condiție: în locul arborilor să ridice pensiuni, piscine sau spa-uri. Ideea vine de la 38 de deputați PSD care au depus amendamente la Codul Silvic.

Astfel, proprietarii de teren forestier ar putea să-şi defrişeze legal întreaga suprafaţă de pădure pentru a-şi construi pensiuni, spaţii de agrement, baruri, piscine şi spa-uri, totul în scop turistic.

„Este interzisă includerea pădurilor în intravilan, cu excepţia pădurilor proprietate privată ale persoanelor fizice sau juridice, care prin planuri urbanistice sunt transformate în structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, terenuri de recreere sau de agrement”, se arată în noua formă a articolului 7, alineatul 4.

În expunerea de motive a proiectului de lege, iniţiatorul susţine că măsura vine pentru încurajarea investiţiilor în turismul montan.

„Vrem ca ţara asta să devină o ţară de interes turistic, că nu suntem nici ţară industrială, că s-a dus dracu industria la noi. Dacă nu suntem nici agrară, nici turistică, vai de capul nostru. Să facem şi noi ca francezii, nemţii, belgienii, care au construit, nu au pus limită de scoatere din circuitul silvic, cum e acum la noi. Poate vreau să fac un resort, mă duc cu familia şi nu vreau să stau o noapte acolo, vreau să stau o săptămână ca să cheltuiesc bani acolo”, a declarat, pentru gândul.info, Cătălin Rădulescu, iniţiatorul proiectului.

Iniţiativa pesediştilor nu este susţinută de Ministerul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, Doina Pană, care spune că regimul silvic va rămâne la fel de strict şi că nu va permite imobiliare în păduri, indiferent de partidul care propune aşa ceva.

Zece dintre cei 38 de susţinători ai amendamentelor sunt proprietari de păduri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar