full screen background image

Guvernul ajută marii consumatori de energie electrică

Press Pictures: Copyright     Nicolae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, spune că certificatele verzi care nu vor mai fi plătite de marii consumatori de energie vor fi incluse în facturile tuturor celorlalţi consumatori, inclusiv ale celor casnici.

Acest lucru va duce, spune şeful ANRE, la o creştere a preţului energiei electrice cu cel mult 1%.

„Deocamdată, se discută să fie trecute (n.red. – certificatele verzi pe care urmau să le plăteasca marile combinate) la ceilalţi consumatori. Aşa cum a fost făcut actul normativ, se va răsfrânge asupra tuturor celorlalţi consumatori”, spune Nicolae Havrileţ.

Guvernul a adoptat o schemă de ajutor de stat privind exceptarea marilor consumatori de energie electrică de la plata a până la 85% a certificatelor verzi. Măsura se aplică doar consumatorilor industriali ca Alro şi ArcelorMittal.

Nu este prima masură a Guvernului care favorizeaza marii consumatori industriali de energie. Initiativa apartine Ministerului Economiei. Iar bugetul total estimat alocat schemei de ajutor de stat este de 750 de milioane euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar