full screen background image

Consilierii suceveni au respins majorarea prețului la distribuția și transportul energiei termice

Termica     Societatea “Termica” a trimis, către Primăria Suceava, o adresă prin care a cerut creșterea prețului la distribuția și transportul energiei termice, la 342 de lei.

În momentul de față, acesta este de 267 de lei, iar populația plătește doar 185 de lei, diferența fiind suportată de Primăria Suceava.

“Termica” a solicitat majorarea în baza unei adrese de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

Reuniţi, astăzi, în şedinţă extraordinară, consilierii locali suceveni au repins proiectul.

Din cei 23 de consilieri, au fost prezenţi 19, dintre care 9 au votat pentru majorarea tarifului, iar alţi 10 s-au abţinut de la vot.

Primarul Ion Lungu s-a declarat de acord cu creşterea prețului la distribuția și transportul energiei termice, considerând că ar reprezenta o gură de oxigen pentru “Termica”, care ar fi putut, astfel, să facă plăţi periodice mai mari, către producătorul “Bioenergy”.

Consilierii PDL au cerut măsuri eficiente pentru diminuarea pierderilor pe reţele, precum şi pentru protecţia socială a actualilor angajaţi de la “Termica”.

Consilierii PNL nu sunt de acord cu majorarea tarifului înaintea licitaţiei pentru desemnarea unui nou operator, care este programată pe 23 iunie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar