full screen background image

Adunarea Generală a Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, la Suceava

Dragos-Neamu     În cursul zilei de joi, la Hotelul Gloria din Suceava, are loc, pentru prima dată în Suceava, Adunarea Generală a a Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

Actualul preşedinte al Adunării, Dragoş Neamu, a declarat, pentru VIVA FM, că această organizaţie are peste 150 de membri, instituţii muzeale şi orice entitate muzeală din toată ţara, inclusiv galerii de artă.

Evenimentul a debutat cu un bilanţ al celor 8 ani de conducere a lui Dragoş Neamu şi va continua cu alegerea unei noi structuri manageriale, mai flexibile şi mai adaptate modernităţii.

Tema adunării este “Unde-i lege, nu-i tocmeală, dar ne putem tocmi pentru a o modifica în bine” – cu abordare specială asupra Legii Muzeelor, a Legii Patrimoniului Cultural Mobil, a criteriilor de evaluare a colecţiilor muzeale şi a Legii managementului.

Dragoş Neamu crede că legislaţia actuală a muzeelor este una lacunară şi că sunt necesare schimbări urgente.

Neamu: “Avem o Lege a muzeelor care este depăşită, anacronică, şi care trebuie mult îmbunătăţită. De ce? Pentru că ordonatorii de credite, adică acele instituţii care au în subordine muzee, aplică, drept instrument de evaluare, Legea muzeelor. Şi, dacă se face acest lucru, nu permiţi muzeelor să facă şi alte acţiuni pe care modernitatea în care trăim le aduce în toate ţările din Europa.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar