full screen background image

Ponta: Joi avem întâlnirea finală cu FMI

FMI     Premierul Victor Ponta a anunţat că, joi, va avea o ultimă întâlnire cu delegaţia Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, adăugând că speră ca relaxarea impozitării muncii să fie efectuată “într-o perioadă de timp rezonabilă” şi susţinută inclusiv de opoziţie.

“Ne apropiem de finalul discuţiilor cu partenerii noştri internaţionali, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială. Mâine (joi – n.r.), vom avea o întâlnire finală în care tragem nişte concluzii. Important este ca obiectivul principal, şi anume o relaxare fiscală în ceea ce priveşte impozitarea muncii, să fie atins într-o perioadă de timp rezonabilă. Astăzi ştiu că se întâlnesc şi cu reprezentanţii opoziţiei. Sincer, sper ca şi aceştia să nu-şi fi schimbat părerea, în special foştii colegi liberali, şi să susţină Guvernul în efortul pe care îl facem, de relaxare fiscală, ţinând cont de datele foarte bune privind creşterea economică, reducerea deficitului, a cheltuieililor bugetare de la începutul anului”, a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern, în faţa presei.

Liderii PDL şi PNL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, împreună cu reprezentanţi ai celor două partide, au, miercuri, o întâlnire comună cu membrii delegaţiei FMI pentru a discuta şi despre reducerea CAS cu 5%, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.

Deputatul PDL, fost ministru de Finanţe în Guvernul Boc, a arătat că la întâlnire va ridica problema ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale să nu fie însoţită de măsuri compensatorii sau de tăierea banilor pentru investiţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar