full screen background image

Peste 700 de sancțiuni aplicate de agenții Poliției Rutiere, pe perioada Rusaliilor

Politia rutiera     În ultima perioadă, s-a constatat faptul că, în zilele de week-end şi în zilele de sărbătoare, sunt identificaţi mulţi şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducerea IPJ Suceava a dispus intensificarea acţiunilor de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule după ce au consumat alcool.

De asemenea, viteza constituie în continuare una dintre principalele cauze de producere a accidentelor grave.

Având în vedere aceste considerente, pe perioada Rusaliilor, pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale, au acţionat efective sporite de poliţişti rutieri, în scopul identificării celor care încalcă legislaţia rutieră circulând cu viteză excesivă sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, au fost organizate acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.515 lei.

Au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care 11 pentru conducere sub influenţa băuturilor şi una pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere, 140 de conducători auto fiind testaţi cu etilotestul.

Exemple:

Luni, la ora 15.50, un bărbat, de 65 de ani, din comuna Ipoteşti, în timp ce conducea bicicleta pe str. Bisericii, din localitatea de domiciliu, a pătruns pe str. Bogdan Vodă și nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea”
Dina acest motiv, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un tânăr, de 22 de ani, din oraşul Salcea.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 65 de ani, care a fost transportat la spital, necesitând pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul tânărului de 22 de ani, rezultatul a fost negativ.
Celor doi li s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, la ora 18.20, pe DJ 155A, pe raza comunei Bogdănești, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Râșca, în timp ce conducea autoturismul, a lovit un cal, care se deplasa în acelaşi sens, și pe care se afla un minor, de 16 ani, localnic.
Fiind testat cu aparatul etilotes,t conducătorului auto i s-a stabilit o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Minorul a fost transportat la spital, însă s-a constatat că nu a suferit leziuni.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai tâziu, la 21.40, DJ 208A, la intrare în localitatea Ipoteşti, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Bosanci, în timp ce conducea autoturismul, după o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers.
Din acest motiv, a lovit zidul din beton al unui imobil, din care a ricoşat în gardul unui alt imobil, fiind apoi proiectat pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, necesitând pentru vindecare, 10 – 15 zile de îngrijiri medicale, și nu a rămas internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,97 mg/l în aerul expirat, şi i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul nopții de luni, la ora 22.02, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată, prin 112, despre faptul că, pe str. Dimitrie Leonida, din localitate, s-a produs o tamponare, iar conducătorul unui autovehicul este sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că un bărbat, de 54 de ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a acroșat un alt autoturism, parcat regulamentar.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, a fost identificat Gheorghe M., care a condus autoturismul, pe DJ 176, localitatea Frumosu, având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal, conform art. 336 alin 1 din Codul Penal.

Totodată, au fost organizate acţiuni pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză precum şi în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 684 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 175.750 de lei. Au fost reţinute și 24 de permise de conducere.

Ca exemple, polițiștii îi amintesc pe MASSIMILIANO B., de 67 de ani, cetățean italian, care a fost depistat conducând, pe DN 17 Poiana Stampei, cu viteza de 105 km/h în localitate și Emanuel U., în vârstă de 23 de ani, din Vicovu de Sus, prins în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2 E, pe raza oraşului Vicovu de Sus, cu viteza de 140 km/h în localitate.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de consumul de alcool şi de viteza excesivă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar