full screen background image

Nereguli la spitale după controalele Direcţiei de Sănătate Publică

spital radauti     Controalele la spitalele din judeţ, recent încheiate, au scos la iveală şi o serie de nereguli.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au depistat, la spitalul municipal Rădăuţi, că spaţiul destinat păstrării lenjeriilor curate nu era conform normativelor, iar circuitul funcţional al secţiei terapie intensivă trebuie îmbunătăţit.

La spitalul din Fălticeni nu existau spaţii amenajate separat pentru deşeurile periculoase şi cele menajere, dar nici pentru lenjeriile murdare.

În perioada de recontrol s-a constatat că au fost amplasate dulapuri speciale pentru depozitarea materialelor de curăţenie şi a substanţelor biocide.

Nici la spitalul din Câmpulung Moldovenesc nu existau spaţii speciale pentru depozitarea deşeurilor cu potenţial infectogen, o parte din personalul de aici neavând noţiuni fundamentale de igienă.

La spitalul din Vatra Dornei, inspectorii sanitari au solicitat să se efectueze lucrări de igienizare şi amenajare a secţiilor obstetrică-ginecologie, boli infecţioase şi a blocului alimentar.

Lucrări de igienizare necesită şi secţia de pediatrie a spitalului din Gura Humorului, precum şi blocul alimentar din această unitate.

Pentru aceste nereguli, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au impus termene de finalizare, care – în caz de nerespectare – vor atrage amenzi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar