full screen background image

Orașul Broșteni va primi o autospecială pentru stingerea incendiilor

masina pomp 2     Orașul Broșteni va primi, în viitorul apropiat, o autospecială pentru stingerea incendiilor și pentru descarcerare.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Consiliului Judeșean Suceava, Cătălin Nechifor.

Acesta a spus că în Broșteni, în ultima perioadă, au avut loc destul de multe incendii, iar localitatea se află la mare distanță de punctele de pompieri, timpul de răspuns la incendii fiind mai mare.

Tocmai de aceea, o asociație de binefacere din Luxembourg, condusă de un român, Dan Petrușa, va dona o autospecială de stingere a incendiilor, echipată și cu utilaje pentru descarcerare, în localitatea Broșteni.

Primăria orașului Broșteni trebuie să asigure doar transportul din Luxembourg până în România.

Nechifor a mai adăugat că baza de personal ar exista, în localitate fiind pompieri calificați care ar putea să utilizeze autospeciala.

Asociația de binefacere din Luxembourg nu este la prima donație de acest fel.

În trecut, ei au mai trimis mașini de stingere a incendiilor în localitatea Vicovu de Sus.

Autospeciala de stingere a incendiilor va putea fi utulizată, la nevoie, și în localitățile Crucea și Dorna Arini.

Autospeciala TLF (dec Tanklöschfahrzeug) permite, cu un rezervor de apă de 3.000 l, un atac rapid în timpul unui incendiu, în primul rând la misiunile de foc până când alimentarea cu apă va fi asigurată prin intermediul rețelei hidrant.

TLF are un rezervor de spumă de 300 l și este echipat în cea mai mare parte cu materiale de stingere a incendiilor.

Pe acoperiș este instalat un tun de apă (monitor), care permite stingerea unui incendiu chiar și de la distanță.

Echipament: 6 aparate de respirație cu aer comprimat, catarg lumina 2×100 W, generatoare de curent 8kVA, Wegsicherungsmaterial, spălatorie auto care spală pe drum, echipament de prim-ajutor, material de iluminat, tunuri de apă, materialul de stingere a incendiilor, pompierii primă tehnică.

Echipamente speciale: IFEX. Principiul de funcționare este simplu: agent de stingere este de obicei apa care este împușcată într-o fracțiune de secundă la o viteză foarte mare, direct în foc. Acest ventilator turbo permite ventilație rapidă a camerelor de fum și asigură o utilizare optimă a cursului, de exemplu, o mai bună vizibilitate, temperaturi scăzute, reducând riscul de otrăvire, riscul de explozie și flashback-urile. Ventilatorul turbo produce o viteză a aerului mare (170 kmh) și trage aerul ambiental (principiu de injectare). Unitatea este compactă, ușor de transportat, ușor de manevrat și stabilă și, prin urmare, pot fi realizate în vehicul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar